Copyright © 2015 - jomophoto.dk - All rights reserved

Morgenstund har guld i mund

Endnu en dag med fantastisk forårsvejr og når det nu ikke sker SÅ tit er det med at få mest muligt ud af de lyse timer. Så da mit vækkeur ringede kl. 04.45 i morges sprang jeg ud af sengen, trak i tøjet, spiste min morgenmad og så ellers på cyklen og af sted.

Det var min plan, at finde nogle rådyr, som kunne agere modeller og da selvfølgelig helst på tæt hold, bagbelyst af den opgående sol, men det skulle vise sig, at være en lidt for ambitiøs plan.

Kort efter at jeg har parkeret cyklen og går hen ad skovstien overbevist om, at jeg er den eneste i miles omkreds der er stået op, kommer der pludselig en stor sort labrador farende imod mig og jeg får naturligvis en forskrækkelse. Hunden stopper op få meter fra mig og giver sig til at gø som en gal og jeg spejder naturligvis rundt i håb om, at der dukker en op, som vil vedkende sig ejerskabet.

Pludselig er der en som råber

– Bare rolig han gør ikke noget.

Nej, det er meget muligt, men hvor f….. skulle jeg vide det fra?

– Du skal altså have din hund i snor. Det står også flere steder på skilte, siger jeg til manden der kommer mig i møde, alt imens han forsøger, at kalde hunden til sig.

– Ja, men jeg regnede ikke med at der var andre i skoven nu, forsøger han sig med.

Det kan da godt være at han troede det, men forbudet gælder jo trods alt i alle døgnets 24 timer. Nu er det ikke første gang jeg har haft den oplevelse, men det er tilsyneladende svært at forstå et piktogram af en hund med en rød streg over og teksten “Hunde skal føres i snor.”

Nogle gange kan man komme i tvivl om i hvilken ende af snoren, den mindste hjerne sidder!

Efter flere forsøg lykkedes det ham endelig, at få hunden til at falde til ro, men nu er der da i hvert fald ikke nogen chance for, at der er rådyr i nærheden, så jeg må i stedet finde andre motiver, hvilket trods alt også lykkedes.

Selv om jeg ikke fik rådyr i kassen var det alligevel en fantastisk morgen i det fri og lyset var fantastisk.

Et udpluk af resultatet kan ses her….